Во Општини Могила гласале 13,4 а во Општина Новаци 23,2 отсто од гласачите

 Во Пелагониските општини Могила и Новаци кои територијално припаѓаат на Изборната Единица-4, непречено се одвива изборниот процес

Претседателот на ОИК, Могила Славко Велевски информира дека на 23 избирачки места до 11 часот гласале 13,4 проценти од вкупниот број гласачи, додека пак претседателот на ОИК во Новаци Стефче Стефановски информира дека на 24 избирачки места досега гласале 23,2 проценти од гласачите евидентирани во Единствениот избирачки список.

Back to top button
Close