Во општините од југоистокот гласаат изнемоштени и болни лица

Вкупно 361 изнемоштени, хронично болни лица, затвореници и лица во домашен притвор,чии барања беа прифатени од општинските изборни комисии,денеска гласаат на петтите вонредни парламентарни избори во општините Гевгелија, Богданци, Валандово и Дојран.

Најмногу од нив, вкупно 185, за гласање се пријавени во ОИК Гевгелија и од утрово веќе го остваруваат своето гласачко право од дома, каде со примена на мерките од протоколот за заштита од Ковид-19 ги посетуваат членови на избирачките одбори.

Од оваа категорија на граѓани, во ОИК Богданци барањата за гласање им се прифатени на 83 граѓани, во ОИК Валандово се регистрирани 63 и најмалку,поточно 30 изнемоштени и хронично болни лица ќе гласаат во општина Дојран.

Утре, почнувајќи од 7 часот наутро до 21 часот во четирите општини од југоиточниот регион правото на глас на вонредните парламентарни избори ќе го искористат вкупно 38.438 граѓани заведени во единствените гласачки списоци.

Back to top button
Close