Во рудникот во Сокобања немало експлозија

Сите работници во рударската несреќа во Сокобања се задушиле со метан, информираше вицепремиерката на српската Влада и министерка за рударство и енергетика, Зорана Михајловиќ.

Како што истакна таа, на телата на работниците немало траги на експлозија, а досега се потврдени осум жртви од оваа несреќа.

Back to top button
Close