Во Серија А, екипите ќе можат да направат пет замени по натпревар

На италијанските екипи во Серија А им е дозволено да направат пет замени на еден натпревар. Одлука ја донесе тамошната фудбалска федерација. Ова се должи на паузата на турнирот поради пандемијата на коронавирус и можно зголемување на бројот на повреди.

Во извештајот се вели дека тимовите ќе треба да ги направат сите замени во три наврати. Ова не важи за замените на полувремето додека трае паузата.

Кај натпреварите од Купот на Италија, клубовите ќе можат да го користат дополнителниот период за замени. Италијанската Серија А ќе продолжи на 20 јуни.

Back to top button
Close