Во Скопје санкционирани 144 возачи од кои 17 за брзо возење

На територија на град Скопје во текот на вчерашниот ден полицијата изрекла 144 мерки против возачи за направени прекршоци во сообраќајот.
Министерството за внатрешни работи денеска соопшти дека изречени се 17 санкции за брзо возење, 16 за возење без возачка дозвола, шест санкции за минување на црвено светло и шест мерки за возење под дејство на алкохол. Изречени се и пет мерки за технички неисправни возила во јавниот превоз, пет санкции за возач почетник, три мерки за нерегистрирани возила, три санкции за користење мобилен телефон при возење

Back to top button
Close