Во југозападна Кина се удавија осум деца во река

Осум деца се удивија во реката Фу, југозападна Кина откако едно дете паднало во реката, а другите се обиделе да го спасат.

Децата вчера отишле на реката Фу, а денеска се пронајдени нивните теча.

За подрачјето беше најавен обилен дожд, но се уште не е познато дали временските услови придонеле за несреќата.

Back to top button
Close