Во Вашингтон 26 дена по ред температурата на воздухот e над 32 степени Целзиусови

Температурата на воздухот во главниот град на САД, Вашингтон веќе 26 денови по ред е над 32 степени Целзиусови,  што  e соборен своевиден рекорд.

Рекородот со најтоплите 25 денови по ред датира од летото 2011 година. Минатото лето пак беше едно најжешките во изиминативе години.

Јули 2019 година стана најжешкиот месец во Вашингтон, по јули 1955 година, кога просечната температура изнесуваше 28 степени Целзиусови.

Метереолозите очекуваат овој јули да биде уште пожежок од во 2019 година.

Back to top button
Close