(Во живо) Одбележување на Бадник во Соборниот храм „Св. Климент Охридски” во Скопје

– Во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје се одбележува денот пред раѓањето на Исус Христос – Бадник.

Покрај бадниковата химна ќе биде подигнато и бадниковото знаме, а ќе бидат осветени и бадникови гранчиња.

 

Back to top button
Close