ВО ЖИВО: „Стоп за војната“ – Здружението на Украинците во Македонија на протест

Здружението на Украинците во Македонија денеска излезе на протест кој започна на Плоштадот Македонија, а од таму ќе се упатат и пред Руската амбасада.

За ТВ21 некои од присутните истакнаа дека имаат роднини во Украина кои се во западниот дел на земјата.

„Сакаме да знаете што прави Путин во Украина“, порача еден од присутните.

„Ова е нарушување на сите човекови права“, порачаа присутните.

 

 

Back to top button
Close