Водици неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

 

 Согласно Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ” бр.21/98 и 18/07), 19 јануари 2022 година (среда), Богојавление (Водици), е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.
Од Министерството воедно им го честитаат празникот Богојавление (Водици) на граѓаните од православната вероисповед. с

Back to top button
Close