Возел со 142 километри на час , го фатиле со ноќен радар

-Вчеравечер од 20 часот и 30 минути до 23 часот и 30 минути, полициски службеници на СВР Тетово-Полициска станица за безбедност на патниот сообраќај Тетово спровеле контрола на брзината со која се движат возилата во населено место. При тоа, со користење на таканаречениот „ноќен радар“ биле откриени и законски санкционирани вкупно 42 пречекорувања на максимално дозволената брзина, од кои 10 за повеќе од 50 километри на час. Покрај ова, санкционирани се и пет други видови прекршоци, инфомира Марјан Јосифоски, портпарол на СВР Тетово

Back to top button
Close