Вработените на ТВ Aлфа штрајкуваат

Од вчера вработените на ТВ Алфа како сто дознаваме  во телевизијата ја прекинале работата. Причина за штрајкот се наводно 2 неисплатени плати и 3 хонорари, како и немањето  здравствено за вработените,

. Од вчера на Алфа одат синимени репризи и  емисии и кратки вести без новинарски прилози. Синоќа не одеше  ниту  емисијата Заспиј ако можеш на тандемот Момировски -Милосавлевиќ. ниту пак други премиерни емисии.  Извори од Алфа велат дека се додека не ги добијат платите ке седат дома односно ке штрајкуваат.

 

 

 

 

Back to top button
Close