Вработувањата во ЕСМ не се поврзани со изборите, вели Ковачевски

Според премиерот Димитар Ковачевски вработувањата во ЕСМ не се предизборни, бидејќи изборите биле во мај а сега сме декември.

-Јас не би кажал дека се предизборни вработувања, изборите се на осми мај, а денеска сме декември. Така да не знам тука што е предизборно. Инаку, за тоа која компанија како работи се прашува менаџментот на компанијата, така да прашањата ќе морате да ги поставите до менаџментот, а сигурно дека вработувањата се дел од техничко технолошкиот процес за пополнување на потребните работни места, изјави Ковачевски.

Back to top button
Close