Врбата „Надеж“ се исуши

Една од трите врби, поставени во реката Вардар, е речиси целосно уништена.  Тие беа дел од проектот „Скопје 2014“, а за нив беа потрошени неверојатни над 317.000 евра.

Симболично или не, прва се исуши врбата која го носеше името „Надеж“. Таа беше оштетена во невреме уште во август и веќе со месеци стои искршена и исушена.

повеќе на фокус мк

Back to top button
Close