Зајкова: Од ЛДП никогаш не сме разговарале со Мицкоски за влез во Владата

Христијан Мицкоски при формирањето на новата влада, кажа дека има и 2/3 мнозинство со пратеници кои би можеле да се приклучат на нивното мнозинство. Дали тоа се пратениците од ЛДП, ја прашавме Моника Зајкова која гостуваше во ТВ21 во емисијата „Дејли Клик“:

„Тоа беа постојани индиции и се ставаше ЛДП, ние и тогаш демантиравме, ЛДП не влегува во влада, туку останува опозиција, ќе дејствува и онака како што дејствуваше изминатиот парламентарен состав, согласно заложбите, тоа значи одредени мерки кои сме го предложиле и сметаме дека се добри ќе ги поддржиме, а најгласно ќе ги критикуваме оние работи кои сметаме не се добри.

Во однос на комуникација со Мицкоски, никогаш не сме комуницирале за влез во влада, туку само за одреден закон, и сме ги презентирале нашите идеи. Секогаш сме комуницирале со сите лидери на политички партии, затоа што Македонија мора да се држи до ниво на културен политички дијалог“, изјави Зајкова

Back to top button
Close