За нарушувања на јавниот ред и мир 151 прекршочна постапка за шест месеци во тетовско

 Преку полугодишните статистички извештаи на одделението за аналитика при СВР Тетово се бележат 126 нарушувања на јавниот ред и мир на подрачјето на Тетово и руралните општини. Во овие прекршоци непосредно биле инволвирани 204 сторители. Најголем дел од нив, 151, се целосно расчистени со поведување на прекршочна постапка.

– Најмногу од прекршоците биле физички напади, а евидентирани се и тепачка, навредувања и омаловажувања на овластени службени лица, карање, викање, непристојно и дрско однесување и така натаму. Покрај ова, во периодот за кој станува збор регистрирани, исто така, се и пет нарушувања во и околу основни и средни училишта во тетовско, информира Марјан Јосифоски, портпарол на СВР Тетово.

Нарушувањата во овој период најчесто се случувале на улица, во угостителски објекти, додека преостанатите биле на други места.

Back to top button
Close