За уривањето на Космос за Груевски 9 години затвор,4 за Трајковски 3 за Јанакиевски

Обвинетите во случајот „ТНТ“, односно за уривањето на објектот Космос на бизнисменот Фијат Цановски, се виновни, истакна денеска судијата Огнен Ставрев, објавувајќи ја првостепената пресуда во Кривичниот суд.

Поточно, екс премиерот Никола Груевски е осуден на казна затвор од 9 години, а поранешниот градоначалник на општина Гази Баба, Тони Трајковски, е осуден на казна затвор од 4 години. Додека пак екс министер Миле Јанакиески доби казна од 3 години затвор, а обвинетата Елизабета Најдовска од 4 години затвор.

Обвинетите во случајот „ТНТ“, односно за уривањето на објектот Космос на бизнисменот Фијат Цановски, се виновни, истакна денеска судијата Огнен Ставрев, објавувајќи ја првостепената пресуда во Кривичниот суд.

Поточно, екс премиерот Никола Груевски е осуден на казна затвор од 9 години, а поранешниот градоначалник на општина Гази Баба, Тони Трајковски, е осуден на казна затвор од 4 години. Додека пак екс министер Миле Јанакиески доби казна од 3 години затвор, а обвинетата Елизабета Најдовска од 4 години затвор.

Back to top button
Close