Заев до Мицковски- Гоце Делчев е Македонец,тоа ли разговарате по штабовите

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, на денешната телевизиска дебата јавно го праша својот политички опонент Зоран Заев од СДСМ  да каже која е националноста на Гоце Делчев.

На ова, Заев одговори дека Делчев е ништо друго освен Македонец, јавно прашувајки го лидерто наВМРО ДПМНЕ дали е тоа главната тема во нивниот предизборен штаб?

Како контра одговор Мицкоски забележа дека ова е првото признание на Заев за тоа дека Делчев е Македонец.

Back to top button
Close