Заев и Шилегов денеска ќе чистат кај Скопското Кале

Премиерот Зоран Заев придружуван од градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов, денеска по повод Светскиот ден на заштита на животната средина ќе учествуваат во акцијата на Град Скопје со која се чисти поранешниот полигон за обука на возачи под Скопското Кале.

На оваа локација, како што е најавено од владиниот Сектор за односи со јавноста, ќе се отстрануваат дивите депонии и ќе се засадуваат нови садници.

 

Back to top button
Close