Заев: Лага е дека сме го бришеле АСНОМ од нашата историја, никогаш, по никоја цена!

Да се обединеме да ги надминеме разликите да го исполниме заветот на нашите револуционерни предци, порача премиерот Зоран Заев од Прилеп, на свеченоста по повод Денот на народното востание.

-Вечно нека трае споменот и одбележувањето на слободарското и државотворно востание со кое во меѓународната заедница на народите беше впишана државата Народна Федерална Република Македонија. Ние денеска длабоко се поклонуваме пред овој историски чин.

 

Можеби ќе ве интересира
Close
Back to top button
Close