Заев: Не се лутам на Црвенковски, но ако сметаат дека треба да бидам променет – изборите во СДСМ се во април

Не му се лутам на Црвенковски за реакцијата, напротив тој треба да биде активен, рече премиерот Зоран Заев во гостување на радио емисијата „Стадион“ на Канал 77.

„Тоа знаење кое е втемелено како и кај сите други политичари може да придонесат многу. Во ЕУ земјите како и во напиот регион има такви претседатели кои се уште се активни. За мене тоа е коректив на политиките“, потенцираше премиерот Зоран Заев.

 

Во однос на писмото кое поранешниот претседател на СДСМ и претседател на државата, Бранко Црвеновски Заев вели дека не му се лути.

„Таман работа ако му се лутам“, рече Заев.

Запрашан за партијата и дали стравува од смена од чело на партијата тој истакна:

„Тие се мои партиски другари кои сега не се дел од раководството. Но јас ги почитуван и тоа е демократско право. Ние имаме избори во април за претседател во партијата. Тука може секој да излезе и да понуди свои понуди. Ако некој смета дека Заев треба да биде променет, бујрумте во април“, рече Заев

Back to top button
Close