Заев: Нека ни е честит и вековит 13 Ноември

Зоран Заев, македонскиот премиер, на својот „Фејсбук” го честиташе 13 Ноември, Денот на ослободувањето на Скопје.

– Скопје памети многубројни закани и природни катастрофи, но градот секогаш повторно и повторно се кревал и закрепнувал и ги нижел своите победи. Победите на Скопје се неделиви од неговите скопјани чиј дух е запишан во бројни записи кои остануваат како сведоштва за взаемната љубов на градот и неговите граѓани, секогаш насочени кон подобра иднина на метрополата. Нека ни е честит и вековит 13 Ноември – Денот на ослободувањето на Скопје, напиша Зоран Заев.

Back to top button
Close