Заев: СДСМ ќе победи во најголемиот дел од општините, а во Скопје посакувам во прв круг

Кејот, Универзалната сала и другите проекти на Шилегов го вратија Скопје во современост. БРТ системот за сообраќај градот го проектира во идината, откако тој беше држен во лажен барок и стиропор, кажа претседателот на СДСМ, Зоран Заев на промоцијата на кандидатите за советници за Град Скопје.

Тој кажа дека Шилегов со својот тим воспоставил нови стандарди и одржал лекции како се сака својот град. -Упорноста, храброста, визијата на Петре се причината што Скопје денеска има модерен лик и правец кон иднината. Тоа е Петре – одлучен и бескомпромисен кога станува збор за неговите сограѓани, тој е вистински татко на градот. Сега е јасно зошто Петре е фаворит.

Во него граѓаните препознаваат посветен градоначалник, истакна Заев. Тој порача на овие локални избори по вторпат Скопје во прв круг да избере свој градоначалник. -СДСМ ќе победи во најголемиот дел од општините, а во Скопје навистина нема избор, освен Најдоброто.

Back to top button
Close