Заев: Судот и ОЈО никако не треба да го сметаат пријавувањето на Мијалков за олеснителна околност

Премиерот Зоран Заев вечерва одржа прес конференција на која порача дека

-Правдата е задоволена и ќе ја има се почесто. И ќе следува ваквов одогворо секогаш кога некој ќе сака да си игра со правдата. Во изминатите 40 часа, институциите предводени од мене, во координација со правосудните органи презедовме акција. Со акцијата координирав јас и Сашо Мијалков немаше друга опција освен да се пријави. За овој значаен успех придонес дадоа соодветните министерства, надлежните агенции, Судот и ОЈО. Им благодарам на сите институции. Секако ОЈО и Судот неговото пријавување никако не треба да се смета за олеснителна околност. Не треба да се заборави дека Мијалков првично избега, односно не беше достапен завполицијата. Барам да се истражат пропустите и одговорност ќе има. Јас, Зоран Заев ве гледам во очи и ви укаѓувам: комрпис за правда нема и нема да има. Ако си грешел, ќе одговараш, тврди Заев.

 

Back to top button
Close