Захарова: Дајте ни распоред за нашите напади, да можам да си го планирам одморот

Би сакала да побарам од американските и британските медиуми, “Bloomberg”, “New York Times” и “The Sun”, да објават распоред на нашите претстојни инвазии за оваа година. Би сакала да си го испланирам одморот, напишала портпаролката на Министерството за надворешни работи на Русија, Марија Захарова на “Телеграм”.

-Би сакала да побарам од американските и британските медиуми, “Bloomberg”, “New York Times” и “The Sun”, да објават распоред на нашите претстојни инвазии за оваа година. Би сакала да си го испланирам одморот“, напишала портпаролката на Министерството за надворешни работи на Русија, Марија Захарова на “Телеграм”.

Западните земји и Киев ја обвинуваат Русија дека планира да ја нападне Украина, што Москва негира.

Западните медиуми неколку пати го објавија денот на инвазијата, а тој ден според дел од нив беше денеска.

Back to top button
Close