Запалена борова шума на Плачковица, екипите се на терен

Околу 17.00 часот запaлена е борова шума, смрека и сува трева на планината Плачковица м.в Еренџе, информираа од територијална противпожарна единица Радовиш. Екипата е на терен со две противпожарни возила и осум пожарникари.

„Пожарот е локализиран и се обезбедени викендиците што ги има на теренот, велат од ТППЕ Радовиш.

Back to top button
Close