Заседанија на највисоките партиски тела на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ


За вечерва се закажани седници на највисоките партиски тела на владејачкиот СДСМ и на опозициската ВМРО-ДПМНЕ.

Според партиски извори, Претседателството на СДСМ ќе одржи седници вечерва во 21 часот.

Претходно, во 20.30 часот, премиерот и лидер на СДСМ, Димитар Ковачевски ќе одржи прес-конференција во Медија центарот на Владата.

Во исто време, во тек е седница на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, по чие завршување се најавени изјави за медиумите.

Back to top button
Close