Засега не се планираат рестрикции, рече министерот Филипче

Во болниците има сѐ помалку пациенти и засега не се предвидува воведување на растрикции како мерки за превенција од ширењето на корона вирусот, рече министерот за здравство, Венко Филипче. Како што кажа тој, билансот на хоспитализирани засега не го оптоварува системот.

„Оваа еднаква бројка, ова плато, не ги оптеретува болниците. Напротив, тие се празнат. Секој ден има сѐ помалку пациенти. Затоа и се затвораат овие одделенија коишто беа ковид центри. Така што, засега, нови рестрикции не планираме“, рече Филипче.

Back to top button
Close