Затворена уште една конфекција во Штип, работничка позитивна на ковид-19

Затворена е уште една конфекција во Штип со 250 вработени каде е потврдено дека има заболен од ковид 19 и сите вработени ќе бидат тестирани, ијави штипскиот градоначалник Благој Бочварски по состанокот на Општинскиот штаб за заштита и спасување.

– Вработените во шестте конфекции задолжително треба да останат дома во самоизолација да ги почитуваат мерките и да го заштитат своето и здравјето на граѓаните – рече Бочварски.

Back to top button
Close