Здравко Кривокапиќ: Ѓукановиќ ме предложи за мандатар на новата црногорска валда

Носителот на една од трите победнички листи во Црна Гора, Здравко Кривокапиќ, објави на Твитер дека, по консултациите, претседателот Мило Ѓукановиќ го предложил за мандатар.

„По консултациите, денеска бев предложен од претседателот на Црна Гора како мандатар за состав на новата Влада на Црна Гора. Предлогот ќе биде официјално испратен денеска до претседателот на Парламентот на Црна Гора”, напиша Кривокапиќ.

Кривокапиќ наведе дека новата влада ќе биде формирана најдоцна до 8 ноември

Back to top button
Close