ZEGIN донираше училишни материјали за децата на кои им е најпотребно

Една книга, едно пенкало и едно дете можат да го променат светот!” -Малала

Пред почетокот на новата учебна година, ZEGIN и фондација “Д-р. Верица Механџиска” за дечињата на кои им е најпотребно донираа преку 150 училишни ранци, полни со тетратки, моливи, боици (дрвени, фломастери, водени и темперни), четки, линијари, пенкала, гуми, блокови, колаж… или, сѐ она што му е потребно на едно дете во училиште!!!

Почетокот на новата учебна година треба да претставува радост за секое дете, бидејќи, како што се вели, образованието е клуч за отклучување на светот- пасош на слободата.

Back to top button
Close