Зеленски јавно ѝ се заблагодари на Македонија за поддршката за членство на Украина во НАТО

Украинскиот претседател, Володимир Зеленски преку објава на Твитер им изрази благодарност на двете земји од Европа меѓу кои и на Македонија за дадената поддршка за членството во НАТО и осудата за припојувањето украински територии кон Русија.


Тој во објавата поединечно ги наброи претседателите на Македонија, Црна Гора, Естонија, Летонија, Литванија, Полска, Романија, Словачка и Чешка.

Back to top button
Close