Зеленски на Твитер: Да се зголемат санкциите за Русија

Во денешниот разговор со светските лидери, украинскиот претседател Володимир Зеленски побарал уште поостри санкции против Русија поради воената операција на земјата во Украина.

-Сè уште не се исцрпени сите можности за санкции. Притисокот врз Русија мора да се зголеми. Тоа и го кажав на претседателката на Европската комисија, напиша Зеленски на Твитер.

Toj додава дека во разговор со претседателката на Европската комисија, побарал зголемен притисок врз Русија и уште поостри санкции.

Back to top button
Close