Зелински: Путин сака да ја уништи мојата земја

-Путин сака да ја уништи мојата земја, нашата земја и се што изградивме. Покренуваме коалиција против Путин. Ја повикав светската заедница да ги воведе сите можни санкции против Путин, да иницира воена поддршка и да воспостави зона на забранети летови. „Заедно мораме да ја спасиме Украина, изјави Зеленски.

Зеленски прогласи и воена состојба во цела Украина.

Back to top button
Close