Земјотрес во Струга

Земјотрес е почувствуван во Струга и неговата околина попладнево во 12 часот и 19 минути.

Според Европскиот медитерански сеизомолошки центар, епицентарот бил на 11 километри севезрозападно од Охрид на длабочина од два километра со магнитуда од 2,3 степени. Земјотресот бил почувствуван и во Албанија.

 

 

Back to top button
Close