Зголемени нивоата на Вардар кај Демир Капија, Бабуна кај Богомила и на Дојранскот Езеро

Зголемено ниво во однос на јулскиот просек имаат реките Вардар кај Демир Капија и Бабуна кај Богомила, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Кај останатите реки во државава се бележи ниво во рамки на просекот или под него. Зголемено ниво е регистрирано и на Дојранското Езеро, додека минимално намалување на нивото има на Преспанското Езеро.

Back to top button
Close