Жена бегала од лекари поради коронавирусот, па ѝ бил откриен тумор од 20 килограми

На една Италијанка што избегнувала лекари поради коронавирусот, ѝ бил откриен и отстранет тумор со широчина од 70 сантиметри и 20 килограми тежок.

– Пациентката крајно се плашела од „ковидот“, па избегнувала прегледи и покрај неповолните симптоми… Со месеци, отокот растел сѐ дури жената, конечно, не решила да отиде на гинеколог. Ова резултираше со потврда на дијагнозата за карцином, рече вчера д-р Џовани Венаречи – раководител на одделот за хирургија во болницата „Кардарели“ во Неапол.

Жената имала успешна операција и сега заздравува во својот дом.

– Сè мина најдобро што можеше!, додаде хирургот.

Лекарите од болницата во Неапол го лоцирале туморот кај карлицата на 64-годишната жена.

Back to top button
Close