Жена во Полска родила бебе со 2,8 промили алкохол во крвта

Неверојатна ситуација се случила во полско породилиште, каде жена родила „пијано бебе“.

Како што пренесува Ciech Press, 41-годишна жена за време на породувањето имала два промили алкохол во крвта, а нејзиното новороденче имало дури 2,8 промили.

За овој случај лекарите веднаш ја известиле полицијата.Овој шокантен настан се случил на 3 јануари во Самостојниот јавен комплекс на здравствени установи во Журомин.

Содржината на алкохол во крвта на бебето ги вознемирила лекарите.

„Обвинителството води истрага од член 160 од Кривичниот законик, став 2, односно изложување на детето на губење на здравјето и животот на најблиското лице – мајката. Детето имало 2,8 промили алкохол во телото при раѓање. Против мајката на детето не се преземени превентивни мерки“, изјави обвинителот Ќамил Ритлевски, заменик јавен обвинител во Млава.

За здравствената состојба на детето ќе сведочат дежурните лекари во болницата Журомин, но претходно тие мора да бидат ослободени од медицинската доверливост.

41-годишната жена имала едно постаро дете кое моментално е во центар за згрижување и едукација.

Против неа се уште не е покренато обвинение.

Back to top button
Close