Зошто не е свикано Собранието – од СДСМ тврдат дека ДУИ не е проблемот

Генералниот секретар на СДСМ, номиниран за вицепремиер за борба против корупцијата, Љупчо Николовски, не кажува зошто, и покрај најавите дека денеска ќе се изврши реизбор на Талат Џафери за претседател на Собранието, продолжение на конститутивната седница не е закажано. Но, тврди дека проблемот не е ДУИ.

„Не е точно дека е поради ДУИ. Нема проблем, не знам од каде ви е тоа“, возвратил Николовски на СМС пораките од „360 Степени“, но не одговорил на прашањето зошто не е закажана седница.

Повеќе тука.

Back to top button
Close