Албанија демантира дека до Советот на Европа поднела „нон-пејпер” за Косово

 

Албанија не достави „нон-пејпер” до Комитетот на министри на Советот на Европа за да лобира за приемот на Косово во СЕ.

Дел од албанските медиуми повикувајќи се на Министерството за надворешни работи објавија дека Приштина испратила „нон-пејпер”.

– Косовската страна објави „нон-пејпер”, а не ние, соопшти албанското МНР, демантирајќи ги наводите на дел од српските медиуми

Back to top button
Close