Алжирскиот премиер Џерад поднесе оставка

Алжирскиот премиер Абделазиз Џерад денеска поднесе оставка, отворајќи му ја вратата на претседателот Абделмаџид Тебуне да назначи нов кабинет.Новата влада ќе мора да се соочи со големата финансиска и економска криза во земјата поради падот на цената на нафтата, пренесува државната телевизија.

Алжир од 2013 година досега потроши повеќе од четири петтини од своите девизни резерви.

Back to top button
Close