Балканско првенство во риболов во Кавадарци

Во Кавадарци попладнево започна 15. Јадрански подунавски куп, во дисциплина „пливка”, којшто ќе се одржи на Тиквешко Езеро и ќе трае до недела. Настанот е во организација на Македонската риболовна федерација.

-Заради коронакризата не можевме да бидеме во поголем број, но добро е што се собравме на овој голем спортски натпревар, велат организаторите.
На натпреварот ќе учерствуваат риболовци од земјава, како и од Србија, Хрватска и од Босна и Херцеговина

Back to top button
Close