Бенкси потврди дека новиот мурал кај паркот Финсбери е негово дело

Бенкси потврди дека муралот кој се појави во текот на ноќта на ѕид од зграда во близина на паркот Финсбери во Лондон во неделата е негово дело.

Голема површина од ѕид обоена со зелена боја се наоѓа веднаш зад исечено дрво со гранки и затоа потсетува на раззеленето дрво, а во долниот дел од муралот има личност што држи црево за наводнување.

Back to top button
Close