ЦДЦ: Девет случаи на мајмунски сипаници во седум американски држави

Американскиот центар за контрола и превенција на болести (ЦДЦ) денеска соопшти дека од вчера идентификувале девет случаи на мајмунски сипаници во седум американски држави.

Случаи на мајмунски сипаници се идентификувани во Масачусетс, Флорида, Јута, Вашингтон, Калифорнија, Вирџинија и Њујорк.

Првиот случај на мајмунски сипаници е потврден на 7 мај во Велика Британија кај патник кој претходно престојувал во Нигерија, а првите симптоми како осип ги добил на 29 април

Back to top button
Close