Чоколадото ги регенерира матичните клетки
Всушност се користи за производство на чоколадо. Темно чоколадо. Какао. Сите чоколади имаат малку какао освен белото чоколадо. Какаото всушност доаѓа од растение. Кога е зрело, го сечете. Семето, зрното, всушност се суши и ферментира, а потоа се пече, и тоа се претвора во она што е основната состојка што оди во правењето чоколадо.
Флавонолот, полифенолите се во тоа зрно. Направени се студии за да се покаже дека флавонолите во какаото ги стимулираат матичните клетки да излегуваат од вашата коскена срцевина како пчели во кошница во вашиот крвоток и тие излегуваат и наоѓаат каде што треба да се поправи. Ако е во вашето срце, тие ќе го поправат. Ако е во вашиот црн дроб, тие ќе го поправат. Ако вашата кожа, тие ќе го поправат.
Клинички студии се спроведени со какао со висока содржина на флавоноиди за да се покаже дека мажите кои се во 60-тите години со срцеви заболувања, всушност можат да јадат – само да пијат две чаши топло какао со темно чоколадо дневно во текот на еден месец – и тие го дуплирале бројот на матични клетки во крвотокот и нивната циркулација значително се подобрила.
Уште поважно и поимпресивно е што неодамна беше завршена студија наречена студијата „Космос“, која покажа дека јадењето какао со висока содржина на флавоноиди го намалува ризикот од кардиоваскуларна смрт. Како што реков, точно, со јадење на истото што го користите за правење чоколадо.