ЕУ потпиша уште еден договор за набавка на вакцини против Ковид-19 од Фајзер

– Неименуван претставник на Европска Унија изјави дека ЕУ потпиша договор со компаниите Фајзер и Бионтек за купување на 1,8 милијарди дози вакцини против Ковид-19.

Тоа е трет договор на ЕУ со Фајзер и Бионтек за купување на вакцини против Ковид-19.

Претходно, двете компании постигнаа два договора за испорака на 600 милиони дози вакцини.

Back to top button
Close