Фото-Видео:Во Белград седат демонстрантите, но седи и полицијата

 

Трет ден од протестите во Белград- пред српското собрание има необична глетка

Поголемиот дел од демонстрантите седат пред платото на српското собрание, додека припадниците на српската полиција седат пред објектот на парламентот.

За разлика од претходите два дена , вчерваљ засега нема никакви инциденти ниту насилства и судири.

Beograd, 9. jula 2020 – Ispred Skupstine Srbije gradjani i dalje, oko 20 sati, mirno protestuju sedeci, uz moto: “Ne nasedaj, sedi”. Tako oni koji su vec posedali ispred Skupstine onima koji dolaze dovikuju “sedi, sedi” i “sedi, dole”, mada je dosta i onih koji stoje, razgovaraju, setkaju…FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

 

 

 

Back to top button
Close