Истражување: Фудбалот спорт број еден меѓу македонските граѓани

Во италијанска Реџина има 21 заразен фудбалер - МИА

Фудбалот е најпопуларен спорт меѓу македонските граѓани, а интересот за натпреварите на националните тимови постојано бележи раст,

Ова го покажуваат резултатите од истражувањето што специјализираната меѓународна компанија „Kantar Media“, го спроведе за потребите на Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) со поддршка на УЕФА.

Истражувањето, како што објави ФФМ, покажува дека вкупно 58 отсто од анкетираните гледаат во фудбалот „спорт број еден во Северна Македонија“, а интересот за овој спорт е најголем меѓу популацијата меѓу 18 и 24 години.

Резултатите од истражувањето, исто така, покажуваат дека фудбал меѓу детската популација тренираат 27 отсто, што е највисок процент споредено со другите спортови.

Back to top button
Close