Курти попушти-На Патријархот Порфириј му дозволи да дојде на Косово за Божиќна богослужба

Порфириј ќе дојде на Косово како дел од подготовките за прославата на православниот Божиќ.

Според соопштението, српскиот патријарх првично рекол дека сакал да влезе во Косово без телохранител и посетата не ја барал според одредбите на постоечките договори меѓу Косово и Србија.

На 26 декември на патријархот Порфириј му беше забранет влез во Косово.

Back to top button
Close