Макрон им задоцнил 40 минути на лидерите на ЕУ  

По расправата за апликацијата на Украина за прием во ЕУ до речиси 3 часот по полноќ, лидерите на ЕУ требаше да започнат со самитот вториот ден во 10 часот. Но, тие морале да го  чекаат нивниот домаќин, францускиот претседател Емануел Макрон, кој пристигнал околу 40 минути по назначеното време за почеток.

Доцното пристигнување на домаќинот не им се допаднало на некои од неговите  колеги, кои го потсетиле на познатите зборови на поранешниот претседател на Европската комисија, Жан-Клод Јункер: „Франција е Франција

 

 

Back to top button
Close